Skip to main content Skip to search

Case

Holmenkollen

Bakgrunn

Holmenkollen er et ikonisk skidestinasjon i Norge og en av de mest besøkte idrettskompleksene i verden. Etter en konkurranseutlysning i 2022, startet ZetaDisplay et prosjekt for å oppdatere en av de 50m2 store utendørs LED-skjermene på arenaen. Disse skjermene brukes til å vise all aktivitet og helse- og sikkerhetsdirektiver ved hjelp av moderne LED-teknologi.

Utfordringer

Den eksisterende LED-skjermen hadde vært i bruk i over 10 år og hadde nådd slutten av sin teknologiske levetid. Holmenkollen trengte en oppdatert løsning for å dra nytte av moderne produksjonsmetoder for LED-skjermer, inkludert økt lysstyrke for bedre synlighet under ekstreme værforhold, lavere strømforbruk for å fremme bærekraftsinitiativer og redusert vedlikehold takket være forbedret komponentpålitelighet.

Løsning

Pikselavstander og påfølgende oppløsninger har også utviklet seg siden den opprinnelige installasjonen, så det ble etterspurt en minimum pikselavstand på 10 mm for å forbedre seeropplevelsen. ZetaDisplay designet og leverte en løsning ved hjelp av en LED-skjerm med en pikselavstand på 8 mm. Den eksisterende værbestandige rammen ble gjenbrukt for den nye skjermen, noe som bidro til bærekraften i prosjektet og sikret jevn drift under skiftende temperaturer og værforhold.

Den tidligere LED-skjermen avgav betydelig overskuddsvarme og krevede ekstra kjølesystemer innenfor rammen for å forhindre overoppheting i de varmere månedene. Den nye skjermen har en mer effektiv design og holder seg kjølig å ta på, noe som eliminerer behovet for ekstra HVAC-utstyr. Dette reduserer igjen strømforbruket og har redusert driftskostnadene med en tidel!

Resultater

Oppdateringen av Holmenkollens store utendørs arena-skjerm har ført til mange fordeler, inkludert bred kundetilfredshet, forbedret synlighet for innhold og økt avkastning med en bærekraftig, langsiktig løsning for utendørs bruk.

ZetaDisplay leverte den nye løsningen før tidsfristen og har fremtidsbeskyttet installasjonen ved å inkludere en tilkobling til sin proprietære CMS-plattform Engage+. Dette gir Holmenkollen muligheten til å levere avanserte former for innhold hvis det noensinne skulle være ønskelig.

ZetaDisplay har levert en bærekraftig maskinvareløsning som avgir mindre varme og reduserer strømforbruket, noe som resulterer i en lavere total eierkostnad og forbedret bildekvalitet gjennom produktets levetid.

LED-skjermen oppnår 7500 nits lysstyrke for overlegen bildegjengivelse under ekstreme værforhold. Skjermen leveres med en ti års garanti og en årlig vedlikeholdsavtale for å sikre effektiv drift og forebygge eventuelle utfordringer.

Anfinn Geiran, Teknisk Forvalter Snøanlegg, Oslo Bygg

«I hele prosessen, fra forhandlingene til leveringen, ble vi hyppig overrasket over hvor effektivt alt ble gjennomført. Ikke bare var tidsrammene mye kortere enn vi hadde forventet, men kvaliteten på tjenestene var også imponerende. Skjermen vi mottok ser ikke bare pent ut, den overgikk våre forventninger og resultatet er helt perfekt. Spesielt vil jeg fremheve den grundige installasjonen som virkelig satte prikken over i-en. Vi er svært fornøyde med samarbeidet, og det har vært en glede å jobbe med ZetaDisplay.»

TA EN PRAT MED EN AV VÅRE EKSPERTER INNEN OFFENTLIGE INSTALLASJONER