Skip to main content Skip to search

Shopper marketing

En serie med best practise

Kunnskap om retail og hva som skiller en shopper fra en forbruker er essensielt om man vil øke salget. Vi har samlet en serie med små tips og råd. Denne serien vil bli utvidet med kunnskap fra egne undersøkelser og best practise fra andre anerkjente. Følg med for nye oppdateringer!


Shopper marketing #1

Mye handling går på autopilot i en butikk man er kjent i, men allikevel er det mye av tiden som blir brukt til å navigere seg rundt i butikken. Aktiv retailing betyr at man forsøker å gjøre det enklere for kunden å finne det man ønsker. Dette kan være gjennom å gi gode navigasjonsmarkører slik at man finner frem eller plassere ønskede varer i stien til kundene.

Shopper marketing #1

Shopper marketing #2

Har du vært på shopping hvor du bare skulle ha en ting, men kom hjem med litt for mye i posen? Da er du ikke alene. Psykologisk er det lettere å gjøre flere kjøp når man først har «åpnet» lommeboken. Så forskning viser at man tenderer til å shoppe mer jo fortere man gjør et kjøp.

Shopper marketing #2

Shopper marketing #3

Det er ikke lett å gjøre kalde soner om til varme soner. Det finnes imidlertid noen grep man kan benyttes seg av for å tiltrekke seg kunder. Store åpne flater er et virkemiddel som kan virke tiltrekkende på kunder, bevegelse og relevant budskap er andre gode virkemidler. Man har som oftest ikke lyst å komme nær andre kunder, og spesielt er dette viktig etter utbruddet av korona viruset.

Shopper marketing #3

Shopper marketing #4

Alle bør ha kontroll på hvor stor andel av dine besøkende som er betalende kunder. Når man vet dette forholdstallet kan man begynne med å se på hvordan man kan forbedre dette forholdstallet. Digital Signage har vist seg svært effektiv til å bidra med denne konverteringen. En bonus er at når en kunde først har «åpnet lommeboken» er det lettere å få de til å gjøre flere kjøp samtidig.

Shopper marketing #4