Fra Fjell til Butikk: Sommerintervju med Norrønas Bård Kvamme

Med røtter som strekker seg tilbake til 1929, står Norrøna på terskelen til et bemerkelsesverdig århundre i frilufts-retail. Dette norske premium-merket har skapt sin identitet, ikke på flyktige trender eller mote, men på en urokkelig forpliktelse til å lage de beste produktene for dedikerte entusiaster.

I et landskap dominert av giganter som Patagonia og The North Face, har Norrøna en trygg plass i toppsjiktet, kjent for sin urokkelige dedikasjon til kvalitet og innovasjon. Som en av de tre største partnerne med Gore-Tex verden over, har Norrøna enestående tilgang til banebrytende teknologi og stoffer, noe som sikrer at deres produkter forblir i forkant av friluftssutstyr. Med en global tilstedeværelse som strekker seg over 40 butikker på flere kontinenter, posisjonerer Norrøna seg strategisk for å maksimere merkevarepåvirkning og engasjement. Hver butikk fungerer som et fyrtårn for Norrønas ethos, og fremmer forbindelser med friluftsentusiaster verden over.

For Norrøna er integrering av LED-skjermer i deres detaljstrategi mer enn bare en trend; det er en forpliktelse til å forbedre kundeopplevelsen og vise frem produktene på best mulig måte. I denne artikkelen snakker vi med Norrøna-direktør Bård Kvamme og utforsker de strategiske plasseringene og designhensynene bak effektive LED-skjermer, med vekt på viktigheten av sømløs integrering med det overordnede butikkmiljøet. Med nøye planlegging og kreativitet kan LED-skjermer tjene som kraftige verktøy for å drive fottrafikk, øke tiden i butikk og til slutt øke detaljhandelssalget…

Bård, hvordan har Norrøna integrert digital signage i sitt butikkmiljø? Kan du dele spesifikke eksempler på hvordan denne teknologien forbedrer kundeopplevelsen?

«I våre butikker bruker vi digital signage for å vise engasjerende videoer, fengslende bilder og spennende ekspedisjonsinnhold, sømløst integrert i butikkområdet for å resonere med kundene våre. Effektive digital signage forbedrer den totale kundeopplevelsen, og sikrer at de ikke bare er en skjerm som ser fin ut, men heller blir en organisk del av butikkens atmosfære. De hjelper med å lede fottrafikken, lokke kundene til å utforske ulike seksjoner mens de naturlig tiltrekkes nøkkelområder av interesse. Ved å kurere variert innhold som demonstrerer produktene våre i virkelige eventyr og scenarioer, skaper vi tillit til våre tilbud og inviterer kundene til å fordype seg i vår merkevarehistorie.»

«Sammen med ZetaDisplay har vi et pålitelig system for å administrere og vedlikeholde skjermene våre, noe som er avgjørende. Ingenting er verre enn en butikk med svarte skjermer. Kvalitet og støtte er avgjørende; teknologien skal være robust og sømløs. Bruk av digital skjermteknologi forbedrer kundeopplevelsen vår ti ganger – hver av skjermene våre har et klart formål og er ikke bare teknologi for teknologiens skyld, noe som gjør hele forskjellen.»

Hva er historien bak flaggskipbutikken – Norrøna House? Fortell oss om viktigheten av visuelle elementer her…

«Norrøna House ble etablert i 2013 da vi etablerte våre kontorer i samme bygning. Under pandemien gikk restauranten i første etasje konkurs, og etterlot lokalet tomt. Vår administrerende direktør foreslo å konvertere det til et nytt konseptområde, noe som virket ambisiøst ettersom det ikke var i en førsteklasses butikklokasjon.» «Etter diskusjoner og planlegging utviklet vi et 2 600 kvadratmeter stort flerbruksområde med en butikk, restaurant, kafé, auditorium og klatregym. Prosjektet skred raskt frem, og vi åpnet i november 2023. Norrøna House er designet for å være en destinasjonsbutikk, som tilbyr unike opplevelser som ukentlige arrangementer med ambassadører og utleiebare rom for eksterne arrangementer.» «Det er et mekka for fortellerkunst, ikke bare en butikk. Det er et levende samfunnssenter der kundene kan engasjere seg med vår merkevare og vårt personale, inkludert vår administrerende direktør som går rundt i butikken. Dette dynamiske miljøet hjelper til med å fange sjelen og ånden til Norrøna-merket.» «I butikken har vi 18 kvadratmeter med LED-skjerm som viser ekspedisjonsinnhold og vårt produkttilbud, noe som hjelper til med å promotere produktlinjene våre og spre vårt merkevarebudskap videre, og noen mindre skjermer spredt rundt».

Kan du snakke om strategisk plassering av LED-skjermer i Norrøna-butikker?

«Strategisk plassering er avgjørende for å utnytte det fulle potensialet til LED-skjermer. Vi ønsker at LED-skjermene våre skal forbedre handleopplevelsen, ikke forstyrre den. Derfor er plassering nøkkelen.» «Høyt trafikkerte områder, som innganger og hovedganger, er optimale steder for LED-skjermer. Disse områdene sikrer maksimal synlighet og engasjement. I tillegg kan integrering av LED-skjermer nær produktseksjoner fremheve nye ankomster, spesialtilbud eller produktfunksjoner, og trekke kundens oppmerksomhet og oppmuntre dem til å utforske videre.» «Vi er dedikert til å veilede hver kunde gjennom en kuratert reise når de kommer inn i butikken vår, og våre strategisk plasserte LED-skjermer spiller en viktig rolle i dette. De fungerer som fyrtårn, som forsiktig oppfordrer kundene til å utforske forskjellige seksjoner, forlenge oppholdet deres og berike deres handleopplevelse. Gjennom gjennomtenkt plassering skaper vi et oppslukende miljø som informerer, og løfter deres totale opplevelse. Denne tilnærmingen ikke bare utdyper kundens engasjement, men gir også konkrete resultater i form av salg, og sikrer at hvert besøk er uforglemmelig.»
Hva er de primære forretningsmålene Norrøna ønsker å oppnå gjennom digital signage?

«LED-skjermer er integrerte i moderne omnichannel-detaljstrategier, som sømløst kobler sammen online og offline handleopplevelser, og dette er et sentralt mål for oss i Norrøna.» «Til tross for fremveksten av e-handel, indikerer nylige trender en gjenoppblomstring av tradisjonell detaljhandel. Forhandlere som raskt omfavner digitale kanaler og fornyer sine tilbud, kommer sterkere ut. Vårt mål er å tilby en konsistent og sømløs kundeopplevelse både i butikk og online.» «LED-skjermer spiller en viktig rolle i å oppnå dette ved å fremheve nett-eksklusive produkter og digitale kataloger, og oppmuntre butikkunder til å utforske Norrønas online tilstedeværelse. Våre skjermer integrerer online- og offline opplevelsene, og sikrer at kundene har tilgang til alle våre produkter og informasjon, enten de handler i butikk eller online.»

På hvilke måter tilpasser eller personaliserer Norrøna sitt innhold på digital signage for å imøtekomme ulike kunder eller lokasjoner?

«En betydelig fordel med LED-skjermer er deres allsidighet i innholdslevering. Vi utnytter denne evnen til å skreddersy vårt budskap for ulike markeder. For eksempel, i nye markeder, fokuserer vi på merkevarens arv og historie, mens vi i etablerte markeder legger vekt på produktfunksjoner og fordeler. Denne strategiske innholdsdifferensieringen hjelper oss med å bygge sterke forbindelser med kundene, og forbedrer merkevaregjenkjenning og lojalitet på tvers av ulike regioner.»

Kan du diskutere noen bemerkelsesverdige trender i detaljhandelen som Norrøna har observert eller tatt i bruk nylig?

«Vi er ikke et trend- eller motemerke; vi forblir nysgjerrige på detaljhandelstrender, men holder oss til vår egen plan. I motsetning til selvbetjenings-merker/retailere, prioriterer vi kundeservice fordi vi verdsetter og elsker våre kunder. Våre retail-strategi er designet for å tillate ansatte å tilbringe mer tid med kundene, forstå deres behov og tilby de riktige produktene.» «Selv om det å bygge fellesskap og skape opplevelser blir sett på som detaljhandelstrender, er det for oss en del av kjernen i merkevarens DNA. Vi fokuserer aldri på rabatter eller priser; alt selges til full pris fordi vi spesialiserer oss på kvalitetsvarer. Så det handler mer om historiefortelling og å forklare produktene våre, og å bygge lojalitet. Denne tilnærmingen har vært konsistent, og vi tror den vil forbli den samme i det neste tiåret.»

Kan du beskrive noen fremtidige planer eller innovasjoner innen digital skilting som Norrøna vurderer for å holde seg foran i detaljhandelen?

«Vi utforsker kontinuerlig nye veier innen digital signage for å forbli i forkant – dette inkluderer å utforske potensialet for mobil plassintegrasjon og innovative visuelle markedsføringsteknikker.» «Vi undersøker også potensialet for å inkorporere AR (augmented reality) og VR (virtual reality) teknologier i vår digital signage-strategi. Ved å utnytte AR og VR, ønsker vi å tilby kundene virtuelle prøveopplevelser eller interaktive produktdemonstrasjoner, som gjør at de kan visualisere hvordan ulike produkter vil passe eller prestere i virkelige scenarioer før de kjøper.»

Les mer om hvordan ZetaDisplay leverte en fullstendig nøkkelferdig løsning for Norrønas flaggskipbutikk i Munich her eller ta en titt på våre retail sider her.

Ta kontakt for å få vite mer om hva vi kan tilby dere.